POLIAMID - PA profili, PA ploče, PA cijevi

PA 6Materijal s odličnim mehaničkim osobinama. PA profili primjenjuju se za izradu strojnih elemenata (zupčanika, kotrljača, spojnih, kliznih i vijčanih elemenata, za ekscentre, brtvene prstene i slično).

PA 6,6+MoS2

Čvrsti materijal pogodan za izradu kliznih čahura i elemenata izloženih trenju klizanja. Dodatkom MoS2 fine kristalne strukture, postignuta je visoka otpornost na habanje te se može eksploatirati bez dodatnog podmazivanja.

POLIACETALI - POM profili, POM ploče, POM cijevi

PA LMaterijal veće krutosti s minimalnim upijanjem vlage (0,3 % u normanim uvjetima), postojanih dimenzija, namijenjen za ležaje pod vodom, dijelove pumpi, zupčanike i ležajne čahure. U potpunosti zamjenjuje skupe obojene metale.

PA L-G

Materijal sa dodatkom staklenih vlakana rabi se kao i PA L, ali za elemente sa višim opterećenjem i nižim brojem okretaja.

POLIETILEN - PE profili, PE ploče, PE cijevi

PE -500Materijal je namjenjen za izradu elemenata izloženih udarnom naprezanju pri niskim temperaturama, elemenata posebno otpornih na habanje, elemenata izloženih trenju klizanja te za izradu dasaka za mesnu i prehrambenu industriju.

PE-1000

Visoko molekularni PE, vrlo otporan na habanje, rabi se za izradu vodilica, linijskih i transportnih elemenata u industrijskoj proizvodnji. Ne upija vlagu i pogodan za uporabu na temperaturama od -273°C do 80°C.

POLIPROPILEN - PP profili, PP ploče, PP cijevi

PP

Materijal otporan na kemikalije i s mogućnošću varenja. Široka primjena u kemijskoj industriji za izradu elemenata izloženih niskom naprezanju, za izradu posuda i kada za galvanizaciju, ventila i pumpi za transport agresivnih sredstava, vrlo dobrih frekventnih vrijednosti. Upijanje vlage iznosi 0%.

Sva prava pridržana © Eko plastika d.o.o. 2008. - 2024. |  izrada web stranica  | ekoplastika@ekoplastika.hr